SZAKKÖREINK

SAKK szakkör—Lamik János

A sakkoktatásban nagyon fontos szerepet játszik az idő, ezen belül is a megfelelő idő.

Kit hány évesen lehet bevonni a sportágba, és kire milyen hatást gyakorol a játék? Legjobb minél kisebb korban, de nyitott vagyok idősebb gyermek fogadására is.

Jelenleg 1-2-3. osztályos tanulók járnak a foglalkozásra. Mindegyikük más és más, ezért mindegyik gyermeknek egy kicsit más edzésképet szeretek felállítani, ennek kiismeréséhez körülbelül 2 hónapnyi időtartamra van szükségem.

A legfőbb célom az, hogy a gyermekek örömmel jöjjenek a foglalkozásra, és a sakk által képességeiket növelve hozzá tudjak járulni tanulmányi eredményeik javításához, koncentrációjuk elmélyítéséhez. Titkos célom pedig az, hogy az iskola tanulói közül legalább egy gyermek országos diákolimpiai döntőt játszhasson, illetve a sakkcsapatbajnokságon mind alsós lány, mind alsós fiú kategóriában meg tudja állni a helyét az iskola. 

Amennyiben a körülmények úgy alakulnak, szeretnék egy régiós bajnokságot ismét Lipóton megrendezni, ezzel is hozzájárulva a térség gyermekeinek versenyzési lehetőségéhez.

Thai-boksz szakkör –

Meszlényi Gábor

– edző, a VI-GÓ Se vezetője

Ez a szakkör jellegű küzdősport oktatás a kick-box és a cselgáncs (e két sportágban versenyeztem és értem el mind hazai, mind nemzetközi sikereket) alapjaival ismerteti meg az alsós korosztályú gyermekeket.

Megtanítom nekik a biztonságos esés és gurulás formáját, melyek a Judo alapjait adják ez abszolút önvédelmi jellegű sportág.

Illetve az alap ütések és rúgások kivitelezèsèt melyek a kick-box alapját képzik, viszont ez már jóval offenzívabb jellegű sportot jelent.